Wednesday, September 19, 2012

Iphone






beberapa tahun dulu, aku boleh tahan gak pengemar handphone

saban tahun aku tukar sehingga kadang-kadang byk nombor kawan-kawan hilang

marah sungguh mereka, bila mereka sms dan aku balas balik 'siapa nih?'

mmg rr kadang-kadang time transfer nombor ke hset baru kadang ada problem sana sini

nak nak yang kalau makin canggih



lepas pakai iphone 4, aku dah stop survey sebarang handphone, even kalau lalu kat booth booth hset aku tak jeling mana pun

yala, aku anggap hset yg dah ada nih dah cukup canggih

mana aku mau keluar duit lagi, ni pun dah beriban riban, boleh tahan ikat perutnya



walau ke depan ada iphone 4s & latest iphone 5

mana aku peduli sangat. Even application kat dalam iphone skrg nih aku pakai yg free free je, mantap je guna

kadang jarang gak aku download application baru sehingga kawan aku mengatakan iphone aku agak membosankan

bosan takpe wei tapi canggih, haha



aku tak macam mereka, gila game, gila latest application 

aku pakai mana aku senang & minat je, actually takdela terkebelakang mana pun

whatsapp ada, instagram ada, tweet ada, FB ada dan even kekadang aku update blog pun pakai iphone aku kalau tak sempat update kat umah pakai laptop



nengokla teknologi masa kini, makin canggih hari ke hari kadang tak sempat nak terkejar

bagi aku apple team mmg stail hasilkan productnya walau kadang aku rasa applicationnya tak segempak samsung team

tp iphone ada unik tersendiri, yg mana mereka sendiri tak boleh pecahkan

belum sebut tentang xclusivenya



haha, kebanyakkan drama Hollywood skrg pun pakai Iphone untuk babak babak mereka, aku senggehkan  aje pengguna samsung, haha bagi jelingan sindir jab 

kih kih kih



25 comment(s):

Anasyg said...

UNTONGLARH ! I PHONE 4 ! *SORY CAPSLOCK ROSAK - UNTUNGLARH ! UNTUNGLARH ... :9

Syaifuddin Alias said...

hehhe....aku prefer iPhone daripada Samsung :D

enchikseseorang said...

GILER kentang gambar!

Hazmin Hamudin said...

Tak beragak gambat iPhonet 10.. Pelik aku orang yang dok mengutuk Apple ni.. Samsung tu dok kuar handphone note yang gedabak tu takda plak yang dok membahan.. Bila Apple kena bahan kaw kaw punya.

p/s: Aku bukan pengguna Apple.

Fel said...

Gambar tu bha! Haha.

Aku teringin juga nak guna iPhone sebenarnya.

si ngokngek said...

klau aku pun prefer iPhone dari Samsung..tp aku guna henpong yang setakat boleh call mak ambik tusyen ja..haha

Syazwan Che Deraman said...

entah kenapa aku tak minat dengan produk iPhone.

aku prefer samsung.

tapi aku tak minat sangat benda touch screen kecik ni..takda feel masa texting..bila aku texting, kadang tu aku tak tengok pon keypad, sebab dah terbiasa..kalo pakai touch screen, mana ada rasa.

kalo aku benda touch screen sekalipun, aku lebih suka tab..seronok jugak main game skrin besar macam tuh..tab tu siap boleh buat stereng kereta lagi..

nak beli tab, mahal plak..
aku tunggu gaji nak pakai BB lah dulu.

senang nak contact.BBM ada, whatsapp ada, twitter ada, fb pon boleh..

adam said...

Haha. Aku teruja juga dengan gadjet2 nih, tapi memandangkan betapa defisitnya nilai barang2 sebefini, memang aku memilih untuk tak punya mende macam nih sgt. Tapi itulah, status orang kebanyakan di Malaysia berpendapat bahwa memilik fon mahal itu merupakan orang kaya. Haha. Itu lawak.

the malay male said...

cepat sgt upgrade nya apple produk ni...letih nak kejar

dee said...

aku- nokia torch jek. apa de hal.

kaizenDaGreat said...

canggih handphone apa ada hal... yang penting kredit ada... *pesanan utk prepaid, yg postpaid bil tak kena blok... hahaha

LelakiSemalam said...

aku dah malas nak ikut...tak larat!

bukankosong said...

@Anasyg kah kah kah, sikit je untung tuh

bukankosong said...

@Syaifuddin Alias ofkos! kita geng!

bukankosong said...

@enchikseseorang hoho, amazing rite? tguu beberapa thn agi

bukankosong said...

@Hazmin Hamudin nnti senyap la tu, mana ble ikut selera suma owg kot

bukankosong said...

@Fel cam remote control rite?

bukankosong said...

@si ngokngek takpe, mana2 yg besttt

bukankosong said...

@Syazwan Che Deraman ala sama je keypad tu, awal2 mmg rr cam janggal, lama2 cam aku la, sms pun xyah nengok keypad dah

ko bukan tak tau, smpai drive atau bwk moto pun aku berani angkat call pakai iphone

gila berani weiii

bukankosong said...

@adam xdenyer kaya, dah minat rite, sanggup wat apa shj nk dapatkannya

bukankosong said...

@the malay male xyahla kejar, ada satu pun dah cukup

bukankosong said...

@dee hoho, entahhh

bukankosong said...

@kaizenDaGreat gua setakat nih xde kena blok agihh...pakai line ye, susah nak pakai tenet nnti

bukankosong said...

@LelakiSemalam xyah ikut, ikut suka ko la yehhh

ch000tz axoera ヅ said...

apple's is da best!!!!!!!!!!!!