Friday, September 28, 2012

tutup kepala



aku masih ingat pesanan cikgu aku dulu

kalau masuk toilet sbb nak berak then duduk mencangkung tu kena tutup kepala

sebab takut setan berak atas kepala ko

then ko jadi bebal, mengaji tak pass & perangai buruk



smpai skrg jadi habit

siap ada member gantung 'gayung' / 'cebuk' kat kepala lagi


18 comment(s):

blog-tips-kurus said...

dalam jamban kan byk syaiton..

Amalan baik patut diteruskan! :)

Fel said...

Haha. Yang penting hajat tu dpt dilunaskan.

Nick Nashram said...

heheh..aku kalo masuk tandas memang dah sedia tuala kecik letak kat kepala.

dee said...

aku pon tpkir. ye ke camtu?

the malay male said...

Huhuhu.... Betul tu, kt ofc klu dah xde apa nk buat alas kepala, sy tutup pakai Surat khabar je....

Jna marcello said...

yang gantung gayung tu macm kiutt jerk ;p

enchikseseorang said...

baru lepas tunaikan hajat.. ahh. memang letak tuala atas kepala.. cuma kalau pegi mall nak terberak, camne lak ?

Liyaa Mf said...

Aku pernah tau teori ni tp sampai part setan berak atas kepala tu je. Taktau lak yg part jadik bebal bagai tu. Err aku lupa kut. Maklum, dah lama grad skola agama. Then aku igt teori ni biasa guna towel kecik / surat kabar je. Tak terfikir lak gayung. Hehe. Klako!

Tp kalau kongsi2 pakai gayung tu, kalau sorang de kutu mesti leh jangkit kan? Eh? Hehe. & btw, aku lupa nak amalkan benda ni @.@

bukankosong said...

@blog-tips-kurus mmg tuh, haha

bukankosong said...

@Fel sakit yg tak boleh tahan, adalah tahan nak berak

bukankosong said...

@Nick Nashram aku guna tangan je

bukankosong said...

@dee ye rr..nih sumber sahih sbb cikgu aku suka membaca

bukankosong said...

@the malay male hehe..sape rakam mesti pengsan nengok

bukankosong said...

@Jna marcello tau xpe

bukankosong said...

@enchikseseorang pakai tangan je

bukankosong said...

@Liyaa Mf betul la, tp perempuan senang apa, bertudung rite?

inche hlovate said...

teruskan habit tu kay..

Liyaa Mf said...

Kalau kat umah, tak bertudung dah la. Haha!