Saturday, September 1, 2012

kreativ





hidup aku takla sekreatif mana pun, bese bese je ( biasa biasa je )

takde lah aku ada seketul umah banglo sebijik, kereta besar dan kerjaya yg terlalu hebat

ramai yg kata, kalau kamu ada semuanya, kamu kreativ,kamu bijak & kamu seorang yg hebat



sbb bukan calang2 org boleh ada segalanya

sbb tu ramai yg murung sbb rumah banglo,kereta besar & gaji besar dijadikan kayu pengukur

selagi tak dapat semua tu, bagi mereka, kehidupan adalah loser & mereka tak sekreatif mana pun



well, kalau suma kaya kat dunia nih, sape plak yg nak jadi team miskin?

haha,itu gurauan owg yg kreatif



btw, kaya kalau tak happy & hati emo je memanjang tiada guna juga

aku lebih prefer hidup sederhana ( takdela mau susah sangat, tak mo la mintak sedekah )

Alhamdullilah, aku nih cepat bersyukur, walhal ramai juga yg marah sbb aku comfort zone sangat

tp dari duk rungsing sbb nak kaya cepat, baik begini, bersyukur & hati senang je



pandai2 la nak maju & pandai2 la nak kreativ kan hidup anda itu

ok ka?




12 comment(s):

whitecappuccino said...

Kaya sgt pun susah juga..susah pun gitu jugak..kreatif yg sederhana juga la yg elok..

Fel said...

Bersyukur dengan apa yang ada. Itu sudah cukup buat kita bahagia. :)

crescent said...

Betul cakap fel...kadang kadang ala kadar lebih bahagia...

Izz Latif said...

Kreatif sgt guna botol tuh!
;)

i'm shin... i'm inesen said...

kiut~

bukankosong said...

@whitecappuccino kan kan kan

bukankosong said...

@Fel
mesti rr Fel

bukankosong said...

@crescent wasatiah sudahhh

bukankosong said...

@Izz Latif lepas nih, ble la praktis

bukankosong said...

@i'm shin... i'm inesen :P

evagurl izma said...

kreatif ni byk definisi jgk. bg aku org yg kreatif ialah org yg pndai art (termasuk melukis) dan pandai bermain alat musik. sumpah jeles dgn org yg ada 2 bakat ni. tp bersyukur dgn apa yg ada dan diri sendiri. itu lebih baik :)

Anonymous said...

An іntriguing dіsсussiοn is dеfіnitely wοгth comment.
І do thіnκ thаt you neeԁ to ωrіte mοrе on thiѕ іssuе, іt may not
be a taboo mattеr but typicallу folkѕ dοn't discuss such issues. To the next! Cheers!!

Feel free to surf to my website - Met vast goedkoop bellen naar het buitenland