Tuesday, September 18, 2012

mangsa keadaan





dengan macam macam kes yg terjadi lately

dengan keberanian pencopek,perompak atau pencuri atau juga perogol

tiada siapa berani untuk menumpangkan sesiapa yg bukan kenalan

berhati-hati sungguh mereka



Malaysia yg dirasa aman belum tentu selamat

orang sanggup buat apa shj untuk mendapat habuan yg cepat,kaya segera dan kepuasan yg maksimum

kadang perempuan yg lemah la jadi mangsa

aku nasihatkan para perempuan, cepat-cepat belajar silat, basic pun tak pe lah

yg lelaki tu lain, kudrat jantan dia tetap dua kali ganda pompuan



serius, sejak dihidangkan dekat FB,blog & berita-berita semasa tentang perompak dan pencuri yg guna pendekatan baru untuk merompak rumah & kereta

dengan buat-buat tahan tepi jalanla kononya kereta dia rosak, senyap senyap mencuri masuk kereta time driver isi minyak, guna jampi bagi tuan rumah tertidur sbb nak masuk rumah merompak dan byk lagi lah idea mereka yg kadang tak terfikir dek akal

buat kita makin berhati-hati dan was-was dengan keadaan sekeliling



alih-alih yg betul-betul innocent kereta rosak tepi jalan pun tak mau dibantu sesiapa

oh men!




14 comment(s):

Dinas Aldi said...

Opocot! Terperanjat tengok ada zirafah kat tingkap kapai tobang tu, kahkahkah! Comel la eh!

Betoi la, sekarang ni takut sungguh, macam2 taktik yg dema guna nak mencuri merompak. Sampai nak tumpangkan makcik yg dah berumur pun takut ada orang jadikan dia umpan untuk merompak. Kalau kita memang kenal makcik tu, lain cerita la kan, mesti la kita tumpangkan..ehh melalut2 pulak komen akak.

Terima kasih sudi ke blog akak na :)

siti naqiah said...

pnjang benor kpale zirapah tu, ohmyy!!
hoho, tawu takpe..kekadang mereka2 itu guna taktik yang tak terpikir dek akal, tp nak kaut untung punya pasal, apaepon dorang snggup buat..oh men!

aimi adilah said...

mmg susah nak percye org zaman sekarang.... tawakal je lah kalo nak tolong..... =)

Syazwan Che Deraman said...

tinggi tekok girapah tuh.

susah nak cayo loni.
sebelum ni.
aku didatangi seoarang laki( remaja ).
dia nak pinjam handset aku, dia nak tukar sims kad..

time tu, aku pakai nokia N73.
time sebelum munculnya legasi Iphone dan Samsung.

macam macam alasan aku bagi untuk taknak bagi dia pinjam.
aku takut dio nak curi.
mano tahu,
masa dio dok tukar, mari saing dio nge moto.
pastu berambus terus.

dah la time tu magrib.
takdak orang kat bas stop.

kalu demo, wat guano?

LelakiSemalam said...

tak boleh leka la ni...bahaya!

the malay male said...

Mana yg baik, mana yang jahat..... Susah nak beza

enchikseseorang said...

Kelibat zirafah tersebut mengundang kehairanan!!!

bukankosong said...

@Dinas Aldi haha, tulah, rasa jahat plak tak dapat tumpangkan mana yg memerlukan

bukankosong said...

@siti naqiah latest, satu rumah tertidur...tak sedar, habis barang hilang.Senangkan?

bukankosong said...

@aimi adilah so Bismillah dulu bila start nak mula sst menda

bukankosong said...

@Syazwan Che Deraman kawe pun tak bui lagu tuh, suka hati je nak tukar...pakai public phone sudah!

bukankosong said...

@LelakiSemalam a ah

bukankosong said...

@the malay male zaman skrg kannn

bukankosong said...

@enchikseseorang chumil rite?