Saturday, September 15, 2012

hak masing-masing







kesinambungan dari Ct upload gambar beliau kat Instagram

memasing punyer hak utk komen rite? 

cuma hati-hatilah, jgn duk terus direct sangat, budi bahasa budaya kita 



rasanya elok yusz_yusuf tuh simpan aje komen beliau dalam hati 

kadang memang ada perkara negative terlintas dalam fikiran masing-masing, tapi janganla dishare kepada umum

karang mengundang ketidak enakkan, yg aman terus jadi huru hara,terus yg lain bergaduh buat dosa

asalnya dari seorang sahaja



cam mana la kita tidak bergaduh sesama sendiri?

btw ada jugak yg mempertikaikan English Ct, as usual isu nih akan kuar kalau Ct bergambar dengan mat salleh atau nyanyi lagu orang puteh

biasala tu kawan-kawan, mana la ada suma menda kita hebat

ct hebat tang nyanyi, ada gak tempat yg dia tidak pandainya

aku pun tidakla terrer sangat BI, boleh je survive ( cuma aku tak glame cam ct rr, so tak de orang pertikaikan )



ada yg tanya tu, pandai ke Ct cakap English? Pandai-pandailah dia, dia yg jumpa rite? Basic-basic tu bolehla kot

btw, tak tanya ke Kate boleh cakap Melayu tak? 

mungkin lagi dasyat satu patah perkataan kita pun dia tidak tahu ( sek baik dia lagi mashur dari CT, so takdela orang utara kan isu ini )

okla bangsa kita nih belajar bahasa beliau, boleh juga bertutur kata & respon dengan beliau, takdela jadi macam itik dengan angsa

hebatla kita tuh boleh bertutur dwi bahasa



apepun tak mau la gaduh-gaduh, dahla dtg instagram orang buang tebiat duk komen yg negative

hak bersuara memang tidak dinafikan ada, cuma perlu berhati-hati lah ye

satu lagi, mesti ada yg datang blog nih, tergerak fikir negative dalam hati, peminat no.1 Ct la tuh sbb sokong Ct aje, dikatanya Ct perfect

haha, tak dela gitu pun,rasanya baik kita bersuara positif aje, tiadala bermusuh ketat nanti



detail sumber gambar & isu : bulan purnama blog


14 comment(s):

the malay male said...

nothing much we can do, manusia kalau dah suka buat apa pun diorang ok, tapi klu dah benci buat apa pun ada aje yg tak kena.

Syazwan Che Deraman said...

orang pendek akal macam tu la..

adeh.

NUke_Rude said...

aku suka persoalan ko ni bro:

"btw, tak tanya ke Kate boleh cakap Melayu tak? "

:)

nicely written :)

dee said...

aint perfect but yet respect is a must.
kan kan kannnn! hehehehe..

btw, terima kasihhhhhhhh wish! sila hantar kek 22 tingkat. beserta coklat 3 lori dengan cotton candy sebanyak 4dulang. tunai. :p

CintaZulaikha said...

alahai, tok ti tuh tak pandai cakap bi pon, ada bawa penyakit ke kat depa..manusis2...

Muhammad said...

karut : malu lah jika jumpa mat salleh,tapi tak reti berbahasa english.
fakta : mat salleh sangat prihatin jika pergi ke negara yg bahasa english adalah bahasa ke-2 ataupun bukan bahasa umum.malah mereka sedaya upaya utk bercakap mengunakan bahasa english paling asas bila berbicara.malah mereka tak pandang rendah pun pada individu yg tak fasih berbahasa english.

orang yg suka menempelak ini.biasanya hati kosong.hanya penuh dengan cemburu dan dengki.
pelik..bagaimana mereka boleh bercakap pasal "nabi",tapi dalam masa yg sama..mencela umatnya !!



crescent said...

cantik lak tok ti tue...tapi xpe...dia banyak belajar...kalau dulu orang tanya lain dia jawab lain...sekarang dah boleh dah jawab dengan baik...sebutan english dia pon dah makin baik...apa apa pun bak kata tok ti...tak hidup dek puji tak mati dek keji...gituh lah...haha...

bukankosong said...

@the malay male tulah...sabor jelahhh

bukankosong said...

@Syazwan Che Deraman pendek segalanya

demn!

bukankosong said...

@NUke_Rude haha, thnks beb

bukankosong said...

@CintaZulaikha dengki kot

bukankosong said...

@dee hoho,sama-sama

bukankosong said...

@Muhammad mmg malu, serius, nak bagi nasihat, dia plak mcm tak betul

bukankosong said...

@crescent normal la tue, mana leh semua menda perfect...start belajr dari bawah