Friday, September 28, 2012

suara kanak-kanak pompuan



aku perasan kartun Melayu suka pakai suara kanak-kanak pompuan untuk suara kepada karekter utama

cth nya Boboyboy, upin ipin

lama dulu lagi dah buat macam ini



tak berapa paham strategy ini

aku lebih gemar suara Sin Chan, sampai skrg melekat alih suara kanak-kanak lelaki itu

nakal,seksi,menggoda & chumil



13 comment(s):

inche hlovate said...

haha sin chan..doraemon tak suka ke?

aimi adilah said...

aku sokong sin chan is the best =)

Liyaa Mf said...

Suara Sin Chan seksi dan unik. Secara normalnya kartun dikaitkan dgn comel. Sbb tu guna suara kanak2 pompuan kut. Lgpun suara Shin Chan tu bersesuaian la ngan karakternya tu. Kalau kartun len guna suara tu maybe dorang takut kedengaran tak comel. Kut. Hehe.

enchikseseorang said...

bagi enchik, suara usop sontorian paling best!!

the malay male said...

marketing value kot

crescent said...

suara budak laki x comel kot...haha...

tapi suara shin chan memang ada kesan kat watak tu...huhu...shin chan yg gatal...

bukankosong said...

@inche hlovate doraemon pun guna suara pompuan

bukankosong said...

@aimi adilah ofkos! is the best!

bukankosong said...

@Liyaa Mf mungkin betul, tp aku lebih prefer suara budak lelaki

bukankosong said...

@enchikseseorang itu mmg terbaekkk

bukankosong said...

@the malay male agaknya kan

bukankosong said...

@crescent yaka tak? not bad gakla, tp apepun mungkin pihak produksi tuh lebih mengetahui

Syaifuddin Alias said...

haha..pulakdah..haha..
tapi betul jugak kan ? aku suka suara aku yang jadi watak utama kartun .opss..perasan jap :P