Friday, September 21, 2012

TAKPE





ada certain part, ada certain keadaan, aku main redah je

macam yg lain juga, hanya mampu pasrah tawakal dengan hasilnya nanti

mungkin ready kot kalau jatuh tersungkur 

atau jauh di dasar hati masih mengharap keajaiban berlaku



memang rr, kadangkala bila berkali berusaha dan tak berjaya

ketika itu juga ' give up ' datang

kalau berusaha pun, main redah je dan nengokla nanti resultnya, ada rezeki adala katanya



kalau sebut " ada rezeki adala '' ramai yg marah, even mak ayah pun hot bila dengar

yalah berserah pada nasib semata-mata, usahalah dulu katanya,mana tau berjaya

kalau tak berjaya pun cuba lagi, sehinggalah ada puncak gemilangnya

tapi 'mak' kalau tak berjaya jugak? how? - tetap ada was was muncul



TAKPE

selamba ' mak ' jawab, kalau anak mak tak berjaya pun, tapi anak mak berjaya kutip pengalaman tu

pengalaman tu lah yg sebenarnya lagi penting untuk kita nak defend diri di masa kelak

yalah, pahit dah rasa kan

so kita akan jadi immune dan tabah

maka halangan di depan senang-senang ditempuh semudah 1 2 3



logik jugak ye




12 comment(s):

Syakir Rahman said...

pengalaman mendewasakan kita ~

Liyaa Mf said...

Kebetulan aku terbaca status kawan aku di fb tadi "Don't try to be perfect. Try to be better. Make mistake. Learn from it. Move on. You're already one step ahead of your past." <-- Ada kena mengena ke kata2 semangat ni?

Just aku rasa cam berkait bila aku baca status tu tadi then skang ni baca entry kau ni plak. Btw, both quite motivate me. Thanks! :)

khaifaiz said...

belajar dari pengalaman memang sangat mematangkan...

Syazwan Che Deraman said...

pengalaman yang membawa kearah kejayaan!.

Fel said...

Yang penting usaha tak pernah putus. :)

Asrul "iLham" Sany said...

ok la tu dpt bela 4 anak dan bgi sushi pree kat kesayangan ~

bukankosong said...

@Syakir Rahman a ah, buat kita belajar byk menda

bukankosong said...

@Liyaa Mf same 2 you...

bukankosong said...

@khaifaiz mungkin lepas nih lebih bijak mengambil langkah2

bukankosong said...

@Syazwan Che Deraman InsyaAllah

bukankosong said...

@Fel mcm Fel ye, kah kah kah

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany hahahaha