Thursday, September 20, 2012

menari bukan sekadar kaku






korang pandai menari tak?

ala ala Glee, ala ala High School Musical tuh or So you think you can dance

kalau menyanyi ramai yang boleh kot, sbb setiap masa asah bakat kat karoake

menyanyi memang boleh tapi harakahnya, key nya dan kemerduaannya sampai tak?

kalau semua tu tak sampai, baik lupakan aje hasrat anda

sbb tak mungkin anda boleh jadi segempak Ct Nurhaliza & sepopular Anuar Zain



kadang aku tengok realiti TV, ada certain certain yg pergi uji bakat tuh, ada berani marah juri

marah betul la sbb katanya juri tak pandai pilih & tak mahu baginya peluang,menanggis-nanggis lagi tuh, what the hell!

kita yg dengar & tengok sudah jelas lagikan bersuluh memang dia tidak boleh menyanyi,siap marah depan TV lagih tuh

kalau aku jadi mak ayah & sedara mara dia mesti malu yg amat

sbb anak ko over confident



sebut tang menari plak, ia lain berlainan suara sbb ia boleh dilatih

kalau selalu berlatih & komited InsyaAllah anda boleh berjaya ( namun ada certain juga bergantung pada bakat yg ada ) untuk membolehkan anda pergi jauh

kat Malaysia tak ramai yg komited, even nak pergi kelas menari pun tak ramai yg mampu, kalau mampu pun anak-anak orang kaya je

kalau anak orang kampung lagila, tak ke dipandang serong kalau disebut anak-anaknya duk KL dan kerja sebagai penari



aku tak taula, mungkin ada segenlitir mind set masih lagi macam tuh kot

namun kat Malaysia telah ada a few Universiti yg telah menawar bidang-bidang ini

even ada minor kos yg bagi peluang untuk mengasah bakat

mana tau kat situ, langkah pertama bermula

hari tuh, ada gak ternampak iklan-iklan untuk mengajak anak muda join team menari

bagus rr, Malaysia dah start keluar dari kepopong lama walau baru underground



walau bidang ini tak sebesar mana kat Malaysia lagi

mana tau anda popular dan gah sbb bakat anda itu

why not try? Sbb future kita tak tau Malaysia nih macam mana


12 comment(s):

CintaZulaikha said...

ari2 tgk bebudak nari kat aswara dulu. anak org kpg gak, disebabkan berkecimpung dlm bidang tuh, drg banyak dpt menrantau, sgt banyak hokeyyy, indon, china, korea, jepun, fuhhhhhhhhh, semua utk festival.

kekadang minat nih boley jadi karier, itu mmg betol...

Liyaa Mf said...

Dulu aku ada je join kelab tarian. Start form 1 lagi. Ntah camne leh terjebak sbb ikut membe. Tp masa tu byk blaja tarian traditional laa. Best gak! Aku suka! And then leh r jadikkan side income wat persembahan kat hotel & agensi pelancongan. Yg bestnya, ada tourist bagi tips & sebok nak begamba ngan kitorang :P

Asrul "iLham" Sany said...

meh menari sekali dalam kelas jazz minggu depan... kalah Cassandra July kat NYADA ~

Lelaki Ini said...

aku pandai menari tapi kena ada cikgu ajar lah!
hahaha

Fel said...

Ada tak kos di universiti yang tawarkan program Membaca dan Menulis Puisi? Haha.

Kalau ada, aku nak masuk.

ch000tz axoera ヅ said...

heheheh keras!

bukankosong said...

@CintaZulaikha hoho, tau dah ..mesti owg2 aswara berbunyi nyer

kah kah kah

bukankosong said...

@Liyaa Mf bangga bangga

bukankosong said...

@Asrul "iLham" Sany tak reti

bukankosong said...

@Lelaki Ini tgk gaya & muka dah tau ko pandai menari

bukankosong said...

@Fel ada jeee

bukankosong said...

@ch000tz axoera ヅ bakat ko tmpat lain kot